Istorie

Incă din anii ’60, numele Rüter era unul dintre cele mai cunoscute în cursele de porumbei voiajori – nu ca crescător, ci ca un furnizor de servicii care a ajutat la cursele de porumbei în Germania ca pasionatii să își continue hobby-ul cu plăcere. Ca unul dintre primii din Germania, Paul Rüter a fost cel care în 1965 , a efectuat calculul zborurilor pe un computer electronic și a reușit astfel să calculeze rezultatele porumbeilor de multe ori mai rapid și mai precis. Acest lucru a reprezentat un avans mare pentru concursurile cu porumbeii voiajori.

Calculator electronic și computer lui Paul Rüter

Paul Rüter a lucrat, de asemenea, la standardizarea măsurării cursei și transformarea coordonatelor în cursele germane de porumbei.

Următoarea etapă a fost apoi realizată prin colaborarea dintre Eckhard Rüter și Paul Rüter:

Fondarea comună a  Rüter EPV-Systeme GmbH în 1994 și dezvoltarea sistemului de detectare electronică TauRIS®.

Scopul directorilor de atunci Eckhard și Paul Rüter a fost să aducă cele două domenii de expertiză complet diferite ale acestora, compararea rezultatelor asistate de computer și microelectronica, împreună și să dezvolte un sistem de înregistrare electronică a porumbeilor, pentru a facilita creșterea porumbeilor din întreaga lume cu scopul de a oferi hobby-ului tău și mai multă plăcere.

Eckhard Rüter cu renumitul terminal TauRIS® de primă generație
TauRIS® a devenit rapid unul dintre cele mai recunoscute sisteme din cursele germane de porumbei. Numeroase țări străine din sporturile cu porumbei voiajori  au fost repede impresionate de calitatea și ușurința de utilizare a sistemului TauRIS®.
Încă din 1996, sistemele TauRIS® au fost instalate în alte țări europene, cum ar fi Olanda și Danemarca, iar în 1998 au urmat SUA și țările asiatice, cum ar fi Taiwanul. În 2000, Dr. Ing. Eckhard Rüter împreună cu Dr. Karen von Hünerbein au primit un premiu pentru înregistratorul de zbor GPS, primul dispozitiv de înregistrare din lume pentru traseele de zbor ale porumbeilor de curse devenind motor pentru multe studii științifice privind orientarea porumbeilor de curse.

Porumbel cu cutie neagră în 2000

Câțiva ani mai târziu, a fost dezvoltat TauRIS®-Turbo, prima reprezentare online a timpilor de confirmare pe Internet și un model pentru actualizarea reducerii la distanță și confirmarea online. Datorită multor altor îmbunătățiri și inovații din anii următori, tot mai multe țări au devenit interesate de TauRIS®.
O echipă puternică!
Eckhard Rüter este înconjurat de o echipă puternică – echipa TauRIS®! Specialiști în domeniile lor de electronică, dezvoltare, achiziționare, producție de dispozitive și servicii. Personalul de vânzări ține un contact strâns cu dealeri din întreaga lume. A fi specializat nu este suficient pentru noi! Toți membrii echipei mențin contactul cu clienții noștri, făcând cursa porumbeilor. Astfel, toată lumea poate fi găsită la standurile noastre de târguri și așteaptă cu nerăbdare vizita dvs. Atitudinea realista a directorului general, Eckhard Rüter, angajamentul său personal de a face cursa porumbeilor precisa și echipa puternică TauRIS® oferă clienților noștri siguranța de a se putea baza pe numele Rüter și sistemele TauRIS® în viitor.